Stamppotje boterbonen met venkelworst

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 300 gram boterbonen
  • 500 gram aardappelen
  • 2 venkelworstjes

Zelf toevoegen
  • 100 gram spekjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • Klontje boter


Stamppotje boterbonen met venkelworst van

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, kook ze in water met wat zout in 20 minuten gaar. Dop de boontjes en breek ze in twee├źn. Zet een pan met water op het vuur en kook de boontjes beetgaar. Giet het water af. Bak ondertussen de spekjes knapperig. Als de aardappelen gaar zijn, giet het water dan af. Bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een puree. Voeg een klontje boter en de mosterd toe. Voeg wat van het kookvocht toe als de puree te droog is. Meng als laatste de spekjes en de boterboontjes door de puree. Bak de venkelworstjes tot deze gaar zijn en serveer deze in plakjes bij de boterbonenstamppot. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap