Stamppotje raapstelen (basis)

Bijgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 250 gram aardappelen
  • 100 gram raapstelen
  • 1 appel

Zelf toevoegen
  • 50 gram magere spekblokjes of blokjes kaas
  • ┬Ż dl melk
  • Boter
  • Peper en zout


Stamppotje raapstelen (basis) van

Verwijder de worteluiteinden van de raapstelen, was ze goed en laat ze uitlekken. Snijd de raapstelen fijn. Schil de aardappelen, was ze grondig en snijd ze in parten. Kook de aardappelen in water met eventueel wat zout, in ongeveer 15 minuten gaar. Bak in de tussentijd de spekblokjes op een laagvuur tot ze knapperig zijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd er plakken van. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin de plakken appel. Giet de aardappelen af en stamp er met de melk een luchtige puree van. Meng de spekjes en de raapstelen er doorheen. Serveer het stamppotje met de plakken gebakken appel erop. Wil je het stamppotje liever vegetarisch eten, vervang dan de spekjes door blokjes kaas.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap