Stoofpeer

Nagerecht voor 2 personen, 180 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 500 gram stoofperen

Zelf toevoegen
  • 50 ml port
  • Kaneelstokje
  • Steranijs
  • 1 el maizena


Stoofpeer van

Schil de peren dun en laat ze heel. Zet een steelpan op het vuur en doe de peertjes hierin. Voeg de port toe en net zoveel water totdat de peren net onderwater staan. Voeg vervolgens een kaneelstokje en een klein beetje steranijs toe. Breng het vocht in de pan aan de kook en zet vervolgens het vuur op de laagste stand. Laat de peertjes ongeveer 140 minuten staan. Draai de peertjes af en toe om. Haal de peertjes uit de pan en kook het vocht wat in de pan zit nog even door op hoog vuur. Voeg 1 el maizena gemixt met 1 el water toe en laat de saus pruttelen totdat het goed gebonden is. Meng de stoofperen met de saus.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap