Stoofpeertjes met saffraan en steranijs (culinair)

Bijgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 10 stoofpeertjes

Zelf toevoegen
  • 2 stuks steranijs
  • ┬Ż kaneelstokje
  • Enkele draadjes saffraan
  • 100 gram witte suiker
  • 600 ml witte wijn
  • 200 ml sinaasappelsap


Stoofpeertjes met saffraan en steranijs (culinair) van

Dag 1: schil de stoofpeertjes, probeer het steeltje er aan te laten zitten. Zet alle peertjes in rechtop in een pan. Doe het kaneelstokje, de draadjes saffraan, de suiker, de wijn en de sinaasappelsap in de pan. Zorg dat de peertjes tot aan het steeltje onder het vocht staan. Voeg eventueel wat water toe. Laat de peertjes in de koelkast een nacht marineren om de smaken goed in te laten trekken. Dag 2: Haal de volgende dag de gemarineerde peertjes uit de koelkast en laat de peertjes op een middelhoog vuur gedurende 1 uur stoven. De peertjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden, als bijgerecht of als nagerecht. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap