Stoofpotje

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 250 gram runderbraadlappen
  • 300 gram paarse peen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 pastinaak
  • 1 brood

Zelf toevoegen
  • 200 ml runderbouillon
  • 100 ml bier (Herfstbock)


Stoofpotje van

Snijd de runderbraadlappen in blokjes en strooi er wat zout en peper overheen. Neem een braadpan en zet deze op het vuur. Verhit wat boter in de braadpan en bak hierin de blokjes vlees aan. Snijd in de tussentijd de peen, pastinaak en de bleekselderij in stukjes. Voeg de groenten toe aan de pan. Schenk de bouillon en het bier bij het vlees en laat het een uur zachtjes pruttelen tot het vlees zacht wordt. Snijd 2 plakken brood af en snijd hier dobbelsteentjes van. Voeg het brood toe aan de stoofschotel en kook het nog een paar minuten mee. Je kunt de saus iets laten indikken door wat maizena toe te voegen. Serveer het gerecht met een luchtige aardappelpuree en een groene salade. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap