Stoofsla (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 100 gram veldsla
  • 2 sjalotjes

Zelf toevoegen
  • 1 krop sla
  • 50 gram boter
  • 50 gram gerookte ham (dikke plak)
  • 1,5 dl kippenbouillon


Stoofsla (culinair) van

Blancheer de kropsla door deze in zijn geheel 3 minuten in een pan met ruim kokend water met zout te leggen. Neem de kropsla uit de pan en spoel het af met koud water. Blancheer op de zelfde wijze ook de losse veldsla. Laat de sla uitlekken in een vergiet. Halveer de krop, maar laat de stronk in tact en hou zodoende de bladeren bij elkaar. Schil de sjalotjes en snijd deze in halve ringen. Smelt in een grote koekenpan wat boter en fruit daarin de sjalotjes. Snijd de ham in dunne reepjes. Leg de gehalveerde kropsla en de losse veldsla in de kookpan, leg de ham tussen de sla en giet de bouillon er overheen. Zet de pan op een laag vuurtje en stoof de sla in ongeveer 30 minuten. Keer de sla halverwege en let op dat de sla niet droog kookt. Als het vocht is verdampt, dan is de sla gaar. Voeg eventueel nog wat zout toe, let op dat de ham en de bouillon van zichzelf ook zout zijn. Serveer de stoofsla met gebakken aardappeltjes in de schil en een notenburger of runderburger. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap