Stoofvlees in bokbier

Hoofdgerecht voor 2 personen, 120 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 300 gram stoofvlees
  • 1 flesje bokbier
  • ½ stevige plak brood

Zelf toevoegen
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 100 ml runderbouillon
  • ½ eetlepel appelstroop
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper en zout


Stoofvlees in bokbier van

Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Zet een braadpan op het vuur en smelt hierin de boter. Schroei het vlees met wat zout en peper rondom op een hoog vuur. Haal het vlees uit de pan en fruit de uien en knoflook in het braadvocht. Doe het vlees terug in de pan en voeg het bokbier en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de appelstroop, het takje tijm, het blaadje laurier en de kruidnagels toe. Leg het deksel schuin op de pan en laat het vlees langzaam garen. Als het vlees gaar is, smeer dan een plak brood in met de mosterd en leg dit op het vlees in de pan. Het brood zal zich mengen met de jus en binden tot een saus. Serveer het gerecht met bijvoorbeeld een puree van knolselderij of traditioneel met Belgische frieten. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap