Sweet dumplin pompoen gevuld

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 sweet dumplin pompoen
  • 1 gekleurde peen

Zelf toevoegen
  • 50 gram speltkorrels (of wilde rijst)
  • ½ ui
  • ½ stengel bleekselderij
  • 75 gram (vega-)gehakt
  • 50 ml witte wijn
  • 25 gram pijnboompitjes
  • Handje verse spinazie
  • Zout en peper


Sweet dumplin pompoen gevuld van

Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de bovenkant van de pompoen en leg het kapje apart. Verwijder de zaadlijsten en eventueel iets van het vruchtvlees. Strooi wat zout en peper in de pompoen, leg er een klontje boter in en zet de pompoen in een ovenschaal. Pel en snipper de ui, schil de wortel en snijd de wortel en de stengel bleekselderij in dunne plakjes. Kook de speltkorrels of (wilde) rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een koekenpan nog wat boter en bak daarin de ui, de wortel en de bleekselderij. Voeg eventueel het gehakt toe en bak dat mee. Roer het regelmatig door. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat het vocht verdampen. Snijd de spinazie fijn en voeg het toe aan de pan. Breng het geheel naar wens op smaak met zout en peper. Meng de speltkorrels (of rijst) met de geroosterde pijnboompitjes met de inhoud van de koekenpan. Vul vervolgens de sweet dumplin pompoen(en) met het mengsel en het in de oven. Bak het gerecht in ongeveer een uur af. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap