Tartaar met zelfgemaakte champignonsaus

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 Tartaartjes
  • 6 aardappelen

Zelf toevoegen
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 100 ml melk
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 tl mosterd
  • Peper en zout


Tartaar met zelfgemaakte champignonsaus van

Zet een pan met water op het vuur. Schil de aardappelen en snijd de knoflook en ui fijn. Kook de aardappelen in de pan in ongeveer 15 minuten gaar. Snijd ook de champignons in plakjes. Zet een koekenpan met roomboter op het vuur. Bak hierin de ui, knoflook en champignons. Voeg na een paar minuten de bloem toe en blijf goed roeren. Voeg na 2 minuten de melk toe. Roer goed door en voeg daarna de boillon toe. Laat de saus goed doorkoken tot de gewense dikte. Breng de saus op smaak met peper en zout. Bak ondertussen in een andere pan de tartaar in 2-6 minuten gaar. Giet de gekookte aardappelen af en stamp ze tot een puree met een stamper, voeg 1 tl mosterd toe aan de puree. Serveer op een bord de aardappel puree en de tartaar en giet het champignonsausje eroverheen. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap