Tarte Tatin van rode biet met blauwe kaas

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 4 rode bieten
  • 1 handje raapsteeltjes (of rucola)

Zelf toevoegen
  • 3 rode uien
  • 1 scheutje balsamicoazijn
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram brokkelige blauwe kaas (bijvoorbeeld Spaanse cabrales)


Tarte Tatin van rode biet met blauwe kaas van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Schil de bieten en snijd er dunne plakjes van. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de plakken rode biet. Als de bieten gaar zijn, giet dan het water af en laat de plakken goed uitlekken. Pel de rode uien en snijd er ringen van en fruit ze op een laagvuur. Voeg een scheut balsamicoazijn toe en laat het geheel pruttelen tot de uien een bruinige kleur krijgen en plakkerig worden. Bedek de bodem van een quichevorm met de ringen rode ui. Leg de plakken rode biet dakpansgewijs op de rode ui. Bedek de bieten met de plakken bladerdeeg en zet de schaal in de oven. Bak de taart ongeveer 20 minuten tot het bladerdeeg gaar is en een kleurtje heeft. Haal de vorm uit de oven en keer de vorm op een bord om. Verdeel de blauwe kaas over de Tarte Tatin en serveer met wat sprietjes van de raapsteeltjes of rucola. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap