Tarte Tatin witlof

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 4 stronken witlof

Zelf toevoegen
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper


Tarte Tatin witlof van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Als je diepvries bladerdeeg gebruikt laat deze dan ontdooien. Snijd het kontje van de witlof en snijd de stronkjes vervolgens in de lengte in vieren. Zet een steelpannetje op het vuur met hierin een eetlepel water en de suiker en laat de suiker karamelliseren. Als de suiker een stroperige massa wordt, voeg dan de boter toe en laat het in de pan smelten. Neem een taartvorm en vet deze met wat boter in. Giet de karamel in de taartvorm en leg de stukken witlof, tegen elkaar aan in de karamel. Bestrooi het met wat zout en peper. Leg de plakken bladerdeeg over de witlof heen en laat de plakken goed overlappen. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Zet de taart in de oven en bak het geheel gaar in 35 minuten. Haal de taart uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen. Leg een groot bord op de taart en keer de taart met bord en al onderste boven. Het bladerdeeg komt daardoor onderop te liggen. Snijd de Tarte Tatin in punten en serveer het warm als hartige taart. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap