Taugé soep

Lunchgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 100 gram taugé
  • 1 brood

Zelf toevoegen
  • 1 dunne prei
  • 750 ml water
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 klontje roomboter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper


Taugé soep van

Snijd het kontje van de prei, snij zowel het witte als het groene van de prei in ringen en was de preiringen goed. Zet een soeppan op het vuur, neem een klontje boter en wat olijfolie en bak hierin de prei en ¾ van de taugé. Voeg tijdens het bakken het kerriepoeder toe. Als de prei is gefruit, voeg dan een liter water en de bouillonblokjes toe en laat het geheel zachtjes koken. Voeg naar smaak wat versgemalen peper toe. Zet het vuur laag en pureer de soep. Schep de soep in een soepkom en verdeel de koude, overgebleven taugé over de kommen. Serveer de soep met een plak afgebakken brood uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap