Tomaat, venkel met scholfilet

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 venkel
  • 250 gram tomaten

Zelf toevoegen
  • 500 gram scholfilet
  • 2 uien
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels kappertjes


Tomaat, venkel met scholfilet van

Verwarm de oven voor op 225 graden. Sprenkel wat citroensap over de scholfilets en laat ze 10 minuten liggen. Schil de uien, snij deze in ringen en bak ze in wat olijfolie of boter. Leg ze daarna opzij. Snij de venkel in plakken en leg de plakken in een met olie ingesmeerde ovenschaal. Voeg daar 4 eetlepels water aan toe. Wrijf de scholfilets in met wat zout en olijfolie en leg ze op de venkel. Leg de gebakken uienringen op de vis en daar bovenop de in plakken gesneden tomaat en de kappertjes. Gaar de vis met de groenten gedurende 25 minuten in de oven. Serveer met een schijfje citroen en een takje dille. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap