Tomaten Bospeen soep

Voorgerecht voor 4 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 500 gram tomanten
  • 1 bospeen
  • 3 sjalotjes
  • basilicum naar smaak

Zelf toevoegen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1/2 pakje haverroom of kookroom


Tomaten Bospeen soep van

Zet een pan op het vuur en voeg wat olie toe. Snijd intussen 3 sjalotjes en 2 tenen knoflook fijn, en snijd de tomaat in vieren, en de wortels in kleinere stukjes. Voeg eerst de knoflook ui toe aan de pan en laat dit goudbruin worden. Voeg daarna gelijk de tomaten en de wortels toe met een halve liter tot 3/4 liter water. Voeg nu ook 2 bouillonblokjes toe. Laat het geheel goed doorkoken totdat de tomaten en bospeen gaar zijn. Ook kan nu 1 pakje passata di pomidori toegevoegd worden ( dit zijn gezeefde tomaten). Blend nu het geheel goed met een staafmixer, voeg een extra beetje water toe als het geheel te dik is. Wanneer het geheel goed geblend en er geen stukjes meer in de soep zitten, kan er haverroom of kookroom toegevoegd worden, in smaak is er geen verschil, maar als iemand last heeft van lactose intolerantie of veganntistisch eet is haverroom een uitstekende vervanger. Snijd wat basilicum fijn en voeg dat ook toe aan de soep. Eetsmakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap