Tomaten-champignon pasta

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 250 gram verse pasta
  • 1 bakje champignons
  • 3 trostomaten

Zelf toevoegen
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels water
  • Zout en peper
  • 100 gram spekjes (kan ook vega)
  • 1 eetlepel peterselie
  • 2 eetlepels zure room


Tomaten-champignon pasta van

Pel en snipper de ui en pers het teentje knoflook. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes en voeg dit toe bij de ui en knoflook. Voeg ook de tomatenpuree en het water toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Zet ondertussen een grote pan met water en wat zout op het vuur en breng het water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook het beetgaar. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de spekjes knapperig. Snijd in de tussentijd de champignons in plakjes en bak dit met de spekjes mee. Maak je er een vega-gerecht van, verhit dan wat olie of boter in een koekenpan en bak hierin de plakjes champignons. In beide gevallen schenk je het teveel aan vet uit de pan als de champignons gebakken zijn. Voeg de spekjes, champignons, de fijngehakte peterselie en de zure room toe aan het tomatenmengsel. Schep alles goed door elkaar. Giet de pasta af als deze beetgaar is en laat het goed uitlekken. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus er overheen. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap