Tomatenclafoutis met geitenkaas

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 2 vleestomaten

Zelf toevoegen
  • 1 bosje tijm
  • 120 ml melk
  • 120 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel bloem
  • Zout en peper


Tomatenclafoutis met geitenkaas van

Verwarm de oven voor op 175┬░C. Was de tijm en dep het droog met keukenpapier. Breng de meld met de slagroom en de helft van de takjes tijm in een kookpan aan de kook en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan na 2 minuten van het vuur en zet het apart. Neem de andere helft van de tijm en rits de blaadjes van de takjes. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Kluts de eieren met een snufjes zout. Zeef de bloem over het eimengsel en meng het goed door elkaar. Zeef het nog warme melkmengsel en spatel ook dit door de eieren. Roer de overige tijmblaadjes er doorheen. Breng het geheel met zout en peper op smaak. Vet een ovenschaal in en verdeel de plakken tomaat over de boden. Brokkel de geitenkaas over de tomaat. Schenk het ei-mengsel over de tomaten en de geitenkaas en bak de clafoutis in ongeveer 45 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer de warme tomatenclafoutis met een groene salade. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap