Tomatenjam met rode peper

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 tros trostomaten

Zelf toevoegen
  • ½ rode peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram geleisuiker


Tomatenjam met rode peper van

Verwarm de oven voor op 175°C. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in partjes. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel de tomaten over de bakplaat. Snijd de rode peper in de lengte doormiddel en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dunne halve ringetjes. Leg de pepertjes tussen de tomaten. Kneus de teentjes knoflook en leg ook deze met het takje rozemarijn op de bakplaat. Besprenkel het geheel met olijfolie en grof zeezout en wat peper. Zet de bakplaat in de oven en rooster de tomaten 20 minuten. Haal na 20 minuten de bakplaat uit de oven en laat het afkoelen. Zet vervolgens een pan op het vuur. Knijp de zacht geworden knoflook uit het velletje en doe de puree bij de tomaten in de pan. Gooi de velletjes weg. Voeg de geleidsuiker toe en breng het tomatenmengsel aan de kook. Laat het ongeveer 4 minuten flink doorkoken tot er een jam ontstaat. Schep het tomatenmengsel in schone potten en sluit het af met een schroefdeksel. Zet de potten op de deksel weg en laat het afkoelen. Serveer de tomatenjam met bijvoorbeeld een pestobrood. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap