Tomatenpaddenstoelenpizza (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 8 trostomaten
  • 1 bakje paddenstoelen

Zelf toevoegen
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 2 eetlepels zachte geitenkaas
  • Zout en peper


Tomatenpaddenstoelenpizza (basis) van

Verwarm de oven voor op 175°C en laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Snijd de tomaten in dikken plakken en leg ze op de bakplaat (met bakpapier). Snijd de knoflook in dunne plakjes en verdeel deze over de tomaten. Zet de bakplaat in de oven en rooster de tomaten ongeveer 30 minuten. Haal de tomaten met knoflook uit de oven en zet de oven op 200°C. Snij de paddenstoelen in plakjes of partjes. Bak ze op een hoog vuur tot ze gaar zijn. Voeg wat roomboter toe en laat de paddenstoelen nog even smoren. Voeg de geitenkaas toe en laat het geheel met wat zout en peper langzaam warm worden. Haal de tomaten van de bakplaat en gebruik het bakpapier om de plakken bladerdeeg op te leggen. Leg ze zo neer dat de randen elkaar iets overlappen. Wrijf de randjes met de achterkant van een natte lepel over elkaar heen zodat er 1 lap ontstaat. Verdeel de tomaten over het bladerdeeg en verdeel dan de paddenstoelen er overheen. Bak de pizza in ongeveer 20 minuten goudbruin. Sprenkel voor het serveren wat olijfolie over de pizza. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap