Tomatensoep met balletjes

Voorgerecht/lunchgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 500g tomaten
  • 2 rode uien, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 kleine peen, in kleine stukjes
  • 200g rundergehakt
  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • peterselie, fijngehakt

Zelf toevoegen
  • 1 l bouillon
  • zout, peper
  • olijfolie
  • nootmuskaat of paprikapoeder


Tomatensoep met balletjes van

Verhit in een soeppan wat olijfolie en fruit hierin op een laag vuur de ui en de peen, gedurende 15 minuten. Wil je de tomaten zonder vel: dompel ze dan 30 sec. in kokend water, trek het vel eraf en hak het vruchtvlees in stukken. Snijd de tomaten met vel ook in stukken. Doe de tomaat bij de groente in de pan en voeg een liter bouillon toe. Laat dit 20 min. pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep op smaak met zout en peper (als je soep met balletjes maakt, breng je de soep daarna op smaak). Serveer de soep met fijngehakte peterselie. De soepballetjes: Meng het gehakt met het fijn gesnipperde uitje en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat of paprikapoeder. Draai er kleine balletjes van en laat deze 10 min. mee pruttelen met de soep.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap