Tomatentaartje met parmaham en ricotta

Hoofdgrecht voor 2 personen, 50 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 250 gram kerstomaatjes

Zelf toevoegen
  • 75 gram parmaham
  • 250 gram ricotta
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 4 plakken bladerdeeg
  • Zout en peper


Tomatentaartje met parmaham en ricotta van

Verwarm de oven voor op 200┬░C en ontdooi de plakken bladerdeeg. Snijd de Parmaham in stukjes. Doe de ricotta met de Parmaham, zout en peper in een kom en meng het goed door elkaar. Snijd de tomaatjes in helften en met deze in een andere kom met de fijngehakte peterselie en de tijmblaadjes. Voeg ook naar smaak hieraan wat versgemalen peper toe. Neem 4 lage taartvormpjes met een doorsnede van 10 cm. Vet deze in en bekleed de vormpjes met de plakken bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de deegbodem. Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de 4 vormpjes en leg daarop het ricottamengsel, verdeel ook dit over de 4 taartjes. Leg daarop de gehalveerde tomaatjes en vouw het overhangende bladerdeeg terug in de vormpjes. Zet de taartjes in de oven en bak ze in ongeveer 40 minuten goudbruin. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap