Traditionele pizza met courgettebodem

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 courgette-pizzabodems
  • 4 trostomaten

Zelf toevoegen
  • 1 bakje champignons
  • 1 gele paprika
  • 50 gram choriso of salami
  • ½ bosje verse Italiaanse kruiden
  • Geraspte kaas


Traditionele pizza met courgettebodem van

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaten en verwijder de pitjes. Hak de Italiaanse kruiden fijn en doe dit met de trostomaten in een keukenmachine. Pureer de tomaten tot een mooie tomatensaus. Breng het op smaak met zout en peper. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes en snijd ook de choriso of salami. Bedek de courgette pizzabodem met een laagje tomatensaus. Leg daarop de topping van paprika, champignons, choriso en wat je verder nog lekker vindt op een pizza. Verdeel de geraspte kaas over de pizza’s en ze de pizza in de oven. Bak de pizza in 8-10 minuten. De bodem zal mooi goudbruin van kleur worden. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap