Trostomatentaartje

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 250 gram trostomaten
  • 1 eetlepel peterselie

Zelf toevoegen
  • 75 gram parmaham
  • 250 gram ricotta
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 30 gram Parmezaanse kaas


Trostomatentaartje van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Snijd de parmaham in blokjes. Neem een kom en meng hierin de ricotta met de parmaham, zout en vers gemalen peper. Neem een tweede kom en meng hierin de gehalveerde trostomaatjes met de fijn gehakte peterselie en de tijmblaadjes en eventueel ook wat vers gemalen peper. Snijd uit de rollen bladerdeeg cirkels met een diameter van 16 cm en bekleed hiermee vier kleine bakvormpjes (10cm doorsnede). Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel de kaas over de bodem van de vier vormpjes. Verdeel vervolgens het ricottamengsel over de vormpjes en beleg ze met de trostomaatjes. Vouw het overhangende deeg naar binnen en zet de taartjes in de oven. Bak ze gaar in 35 minuten. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap