Truffel risotto met champignons

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 200 gram champignons
  • Halve courgette

Zelf toevoegen
  • 140 gram risotto rijst
  • 1 knoflookteen
  • 1 ui
  • 1 paddenstoelen bouilon blokje
  • 50 gram truffeltapenade
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • Rozemarijn
  • Olijfolie


Truffel risotto met champignons van

Snijd de ui fijn en pers de knoflookteen. Snijd de courgette in kleine stukjes en de champignons in kwartjes. Maak de paddenstoelen bouillon (ongeveer 1 liter) en zet klaar. Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de rijst toe en bak mee totdat de rijst glazig wordt. Voeg vervolgens steeds een beetje van de bouillon en roer goed door de rijst totdat alles is opgenomen. Blijf dit doen totdat de rijst gaar is. Bak in een andere pan de champignons en courgette. Roer door de groenten en truffeltapenade door de rijst en roer goed door. Serveer de risotto met parmezaanse kaas en strooi er op het eind wat rozemarijn, peper en zout naar smaak overheen.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap