Vegetarische lasagneschotel met mozzarella (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 bos bospeen
  • 1 coeur de boeuff
  • 0,5 bolletje bosknoflook (evt. loof)

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 1 paprika (groen of rood)
  • 6 lasagne bladen
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olie om in te bakken


Vegetarische lasagneschotel met mozzarella (culinair) van

Borstel de bospeen onder stromend water schoon en snijd deze in plakjes. Schil en snipper de ui, snijd de paprika en de coeur de boeuff in blokjes, pers de knoflook en snijd het loof in stukjes. Fruit de ui met de bosknoflook in de olie. Voeg de bospeen, paprika en het loof van de bosknoflook toe. Snijd de coeur de boeuff in stukjes en verwarm deze met de Italiaanse kruiden op een laag vuur in een steelpannetje. Pureer de coeur de boeuff tot een saus. Voeg de saus bij de groenten en laat alles op een laag vuur rustig doorkoken en een beetje indikken. Verwarm de oven voor op 200┬░C. Schep een laagje van de groenten in een ovenschaal en leg daarop een lasagneblad, schep daarop weer een laagje groenten herhaal dit tot de bladen en groenten op zijn. Zorg dat de bovenste laag uit groenten bestaat. Leg hierop de plakken mozzarella en bak de lasagne gedurende 25 minuten in de oven. Laat de lasagne iets afkoelen en serveer met een frisse groene salade. Bon appetit!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap