Vegetarische stoofpot

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • Halve koolraap
  • 2 tomaten
  • Halve aubergine

Zelf toevoegen
  • 1 cm gember
  • 125 gram kikkererwten
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • klein blikje tomatenpuree
  • 250 ml water
  • 1 tl kurkuma
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse peterselie


Vegetarische stoofpot van

Snijd de koolraap, tomaten en aubergine in stukken. Schil en hak de ui, knoflook en gember in kleine stukken. Zet een stoofpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de knoflook totdat deze bruin is, voeg vervolgens de gember en 1 tl kurkuma toe. Roer 1 minuut goed door. Voeg vervolgens de ui en koolraap toe en roerbak een paar minuten. Voeg het blikje tomaten puree toe en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens 250 ml gekookt water toe en laat 10 minuten stoven op laag vuur. Voeg ook de tomaten en aubergine toe en laat nog 15 minuten door stoven. Voeg als laatste de kikkererwten toe en laat de pan nog 10 minuten op het vuur staan. Breng de stoof op smaak met peper en zout en serveer met brood en een beetje peterselie.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap