Venkel met groene saus en tonijn

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 300 gram aardappelen
  • 1 venkelknol
  • ┬Ż rode paprika

Zelf toevoegen
  • 15 gram peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 ml olijfolie
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 blikje tonijn op water basis
  • 6 zwarte olijven zonder pit


Venkel met groene saus en tonijn van

Schil en was de aardappelen. Snijd ze vervolgens in blokjes en kook ze beetgaar. Giet het water af en bak de aardappeltjes in een koekenpan met wat boter. Doe de peterselie met de knoflook, het komijnpoeder en het citroensap en de olijven in een keukenmachine en pureer het. Voeg langzaam de olijfolie toe en meng het met zout en peper. Zet een wok op het vuur en verhit hierin olijfolie. Snijd de venkelknol in plakken. Snijd ook de paprika in reepjes. Bak beide groenten in de wok op een hoogvuur. Laat de tonijn uitlekken en voeg het toe aan de groenten. Leg de gebakken aardappeltjes op een bord, verdeel de groenten met de tonijn over de aardappeltjes. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap