Venkel met witte bonen en worst

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 Dutch Angus worsten
  • 1 venkelknol

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel venkelzaal
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 pot witte bonen
  • 1 citroen


Venkel met witte bonen en worst van

Zet een hapjespan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Snijd de worsten in plakjes en vak het vlees met venkelzaad in ongeveer 8 minuutjes. Halveer de venkelknol, snijd de kern er uit en snijd de knol in dunne reepjes. Pers de teentjes knoflook, rits de naaldjes van de rozemarijn en voeg het met de venkelreepjes toe aan de worst. Bak het geheel 4 minuten. Laat in de tussentijd de bonen uitlekken en voeg dit toe aan de venkel en worst. Verhit het nog een 3 minuten. Halveer de citroen en sprenkel van één helft wat sap over het gerecht. Snijd de andere helft van de citroen in plakjes. Schep de venkel, bonen en worst op de borden en garneer het gerecht met een plakje citroen. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap