Venkelpuree (basis)

Bijgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 venkelknol met loof
  • 1 eetlepel venkelloof

Zelf toevoegen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels dille
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak


Venkelpuree (basis) van

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de venkel en snijd deze in plakken van ongeveer 1 centimeter dikte. Leg de venkelplakken met de twee gepelde knoflookteentjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Gaar de venkelplakken en knoflook in de oven gedurende 30 minuten. Haal de schaal uit de oven en doe de venkel en knoflook in een mengschaal. Pureer het geheel tot een gladde massa. Voeg de dille, het fijngehakte venkelloof en zout en peper toe en meng dat door de venkelpuree. Serveer de venkelpuree met bijvoorbeeld een stukje gebakken witvis. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap