Venkelsalade met citroen-muntdressing en garnalen

Lunchgerecht Of Licht Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 venkelknol
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Streekmolen brood

Zelf toevoegen
  • 1 teentje knoflook
  • ┬Ż citroen (sap)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes verse munt
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • Zout en peper


Venkelsalade met citroen-muntdressing en garnalen van

Zet een kookpan op het voor met hierin een laag water en wat zout en breng het aan de kook. Snijd de venkel in 4 parten en verwijder eventueel de lelijke buitenste bladeren. Kook de venkel in 10 minuten beetgaar. Laat de venkel vervolgens in een vergiet uitlekken. Aioli: Pers het teentje knoflook en meng deze met de mayonaise. Breng op smaak met zout en een flinke snuf peper. Dressing: Meng in een kom het citroensap, de olijfolie de fijngehakte muntblaadjes (bewaar een aantal blaadjes om te garneren) en voeg de Hollandse garnalen toe. Leg 2 parten venkel op een bord en schep de dressing er over heen. Garneer de venkelparten met de dressing met de overgebleven blaadjes munt. Serveer het gerecht met vers geroosterd brood uit de Streekmolenkrat met de aioli. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap