Venkelsoep (basis)

Voorgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 venkelknol

Zelf toevoegen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel organo
  • 1 liter groentebouillon
  • een scheutje tabasco
  • peper en zout


Venkelsoep (basis) van

Snijd het loof van de venkel en bewaar dit om te gebruiken als garnering. Snijd de venkelknol in dunne reepjes. Schil de ui en snipper deze en pers een teentje knoflook. Verhit wat boter of olie in een soeppan en fruit hierin de geperste knoflook en het gesnipperde uitje. Voeg de groentebouillon en de reepjes venkel. Laat de soep een half uur rustig koken. Pureer daarna de venkel tot het een gladde massa is. Breng de soep op smaak met zout, peper, oregano en wat tabasco. Schenk de venkelsoep in een mooie soepkom, garneer met het loof van de venkel. Serveer de soep met knoflookbrood. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap