Warme aardappelsalade met bospeen en broccoli

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 gr aardappeltjes
  • 1 broccoli
  • 1 bos bospeen

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad


Warme aardappelsalade met bospeen en broccoli van

Schil en was de aardappel en snijd er vervolgens plakken van. Kook de aardappelschijfjes in water met wat zout beetgaar in ongeveer 10 minuten. Rasp de peentjes en snijd ze in plakjes. Kook de peentjes 15 minuten in kokend water. Giet het vocht af en laat ze goed uitlekken. Snijd de roosjes van de broccoli en snijd ook de stronk in stukjes. Kook de broccoliroosjes 5 Ć  10 minuten in kokend water. Giet het kookvocht af en laat goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een brede pan of wok en fruit hierin de ui. Doe het takje tijm, het laurierblad en het geperste knoflook bij de uien en bak deze enkele minuten mee. Zet het vuur zachter en voeg de aardappelen, broccoliroosjes en schijfjes wortelen toe. Breng het geheel verder op smaak met wat zout en peper en schep alles voorzichtig om. Deze aardappelsalade kan zowel warm, lauw als koud geserveerd worden. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap