Warme appel met vanilleroom (basis)

Nagerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 Elstar appels
  • 2,5 dl volle melk

Zelf toevoegen
  • Klontje boter
  • 50 gram witte suiker
  • 1 vanille stokje
  • 5 eidooiers


Warme appel met vanilleroom (basis) van

Breng in een steelpannetje de melk met de suiker en het vanillestokje aan de kook. Als het kookt, haal dan de pan van het vuur en laat het mengsel 10 minuten onder een deksel staan. Schil in de tussentijd de appels en snijd ze in dikke plakken. Bak de appelplakken in de boter tot ze goudbruin zijn. Splits de eieren. Voeg de dooiers toe aan de melk met suiker en vanille. Zet de pan terug op een laag vuur, het mag niet te heet worden, en blijf het mengsel continu roeren. Haal de vanille saus van het vuur als het iets is ingedikt. Serveer de appelplakken op een dessertbord met daarover de vanillesaus. Tip: de eiwitten kun je prima invriezen en op een later moment gebruiken om er bijvoorbeeld meringue van te maken.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap