Winterpeentomatensoep

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 300 gram winterpeen
  • 1 afbak draaistok
  • 4 trostomaten

Zelf toevoegen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 liter groentebouillon
  • 75 ml kookroom


Winterpeentomatensoep van

Verwarm de oven voor op 220┬░C Schrap de winterpenen schoon onder stromend water. Halveer de penen in de lengte en snijd er plakjes van. Snijd ook de trostomaten in plakken en leg zowel de peen als de tomaat op een bakplaat (met bakpapier), sprenkel de helft van de olijfolie er over, strooi er zout en peper over en zet de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak de winterpeen en de tomaten ongeveer 20 minuten. Zet een soeppan op het vuur met daarin de overgebleven olijfolie. Pel en snipper de ui. Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie en voeg al de ui glazig ziet, de zongedroogde tomaatjes toe. Haal de winterpeen en de tomaat uit de oven en bak deze 2 minuten mee met de ui. Schenk de groentebouillon in de pan en kook de soep ongeveer 15 minuten. Schenk na 10 minuten de kookroom in de pan en laat dit de laatste 5 minuten mee verwarmen. Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste gladheid van de soep. Serveer de winterpeentomatensoep met het afbak draaistokbrood uit de Streekmolenkrat van deze week. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap