Winterse witlof salade met spekjes en mandarijn

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 3 stronkjes rode witlof

Zelf toevoegen
  • 1 stronkje witlof
  • 150 gram (vega) spekreepjes
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 6 mandarijnen
  • 1 eetlepel citroensap
  • ┬Ż theelepel mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper


Winterse witlof salade met spekjes en mandarijn van

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak daarin de spekjes knapperig. Voeg op het laatst de pompoenpitten toe en laat deze goudbruin worden. Haal de pan van het vuur en lef de spekjes met de pompoenpitten op keukenpapier om uit te laten lekken. Halveer 3 mandarijnen en per ze uit. Doe het sap van de mandarijnen in een steelpannetje en laat dit op hoog vuur inkoken. Laat het sap vervolgens afkoelen. Maar de witlof en de rode witlof schoon en snijd er dunne repen van. Pel de overige mandarijnen en verdeel deze in partjes. Maak een dressing van de overige olijfolie, het ingekookte mandarijnensap, het citroensap en de mosterd. Maak de dressing op smaak met wat zout en peper. Verdeel de witlof en de rode witlof over de borden, sprenkel de dressing er over de lof en verdeel de spekjes met pompoenpitten er als laatste over heen. Serveer de winterse witlof salade bijvoorbeeld met de koolvis uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap