Witlof met spek en aardappelpuree

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 4 stronkjes witlof
  • 100 ml melk

Zelf toevoegen
  • 150 gram speklapjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • Vers gemalen nootmuskaat
  • 300 gram kruimige aardappelen


Witlof met spek en aardappelpuree van

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en was ze grondig. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten. Halveer de stronkjes witlof. Snijd de speklapjes in stukjes. Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en leg hierin de speklapjes en de witlof. Leg het deksel op de pan en smoor het geheel 20 minuten op een laag vuur. Roer het geheel regelmatig om. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk. Pureer de aardappelen en meng de warme melk er doorheen. Maal er vervolgens de nootmuskaat doorheen en schep als laatste een eetlepel boter en mosterd er doorheen. Meng alles tot een mooie puree. Verdeel de aardappelpuree over de borden en leg daarop de witlof met spek. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap