Witlof quiche met spek en blauwe kaas van Streekmolen

Hoofdgerecht voor 2 personen, 1 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 500 gram witlof
  • 50 gram blauwe kaas
  • 50 gram sla

Zelf toevoegen
  • 50 gram spekjes
  • 2 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 4 plakken bladerdeeg


Witlof quiche met spek en blauwe kaas van Streekmolen van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de witlof circa 3 minuten in kokend water. Afgieten, goed uit laten lekken, en het overtollige water eruit drukken. Bak in een pan de spekjes totdat ze gaar en knapperig zijn. Meng in een kom de witlof, eieren, slagroom, de helft van de blauwe kaas en de spekjes. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper. Vet een springvorm in en leg hier het bladerdeeg op, prik wat kleine gaatjes in het bladerdeeg, en verdeel het witlof mengsel over de bladerdeeg. Top af met de overgebleven blauwe kaas en bak de quiche in 40 minuten gaar. Serveer eventueel met wat gesneden sla.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap