Witlofovenschotel met mangochutney

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 4 stronkjes witlof
  • 2 grote aardappelen

Zelf toevoegen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 potje mangochutney
  • 150 gram (vega-)gehakt
  • gehaktkruiden


Witlofovenschotel met mangochutney van

Verwarm de oven voor op 200┬░C Schil de aardappelen en kook deze in 15 minuten gaar. Snijd ze vervolgens in plakken of maak er puree van. Halveer de stronkjes witlof en verwijder de harde kern (deze maakt de witlof bitter van smaak). Kook de witlof gedurende 10 minuten en laat het daarna uitlekken. Rul in de tussentijd het gehakt met de kruiden. Leg de gehalveerde stronken witlof in een ovenschaal, daar op het gehakt en de mangochutney. Leg daar vervolgens de plakken aardappel (of puree) op en strooi er als laatste de geraspte kaas overheen. Bak het gerecht af in de oven gedurende 20 minuten. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap