Witlofovenschotel met pompoenchutney (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 potje pompoenchutney
  • 2 grote aardappelen

Zelf toevoegen
  • 4 stronkjes witlof
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 150 gram gehakt
  • gehaktkruiden


Witlofovenschotel met pompoenchutney (culinair) van

Verwarm de oven voor op 200┬░C Schil de aardappelen en kook deze in 15 minuten gaar. Snijd ze vervolgens in plakken of maak er puree van. Halveer de stronkjes witlof en verwijder de harde kern (deze maakt de witlof bitter van smaak). Kook de witlof gedurende 10 minuten en laat het daarna uitlekken. Rul in de tussentijd het gehakt met de kruiden. Leg de gehalveerde stronken witlof in een ovenschaal, daar op het gehakt en de pompoenchutney. Leg daar vervolgens de plakken aardappel (of puree) op en strooi er als laatste de geraspte kaas overheen Bak het gerecht af in de oven gedurende 20 minuten. Serveer de witlof met een frisse groene salade. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap