Witloftaart met geitenkaas (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 300 gram witlof

Zelf toevoegen
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 2 rode uien
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1 ei
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels tijmblaadjes (vers)
  • Versgemalen peper


Witloftaart met geitenkaas (culinair) van

Verwarm de oven voor op 210°C. Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Schil de uien en snijd ze in dunne ringen, fruit de ringen met 1 eetlepel olijfolie in een hapjes pan, voeg hieraan de verse tijm, versgemalen peper en eventueel wat zout toe. Snijd in de tussentijd de stronkjes witlof in de lengte door, verwijder de harde nerf en snijd ze vervolgens in dunne repen. Verhit de andere eetlepel olijfolie en bak hierin de witlof tot ze goudbruin zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Leg de ontdooide bladerdeegvellen op een bakplaat met bakpapier. Maak van de vier vellen, één groot vierkant en wrijf de naadjes met de vingertoppen aan elkaar. Verdeel de uienringen over de bladerdeegbodem, leg daarop de witlofblaadjes en brokkel de geitenkaas er over heen. Laat de randen vrij, ongeveer 2 centimeter. Smeer deze randen in met het losgeklopte ei. Bak de taart in 20-25 minuten gaar. Serveer de witloftaart met een groene salade en een Sauvignon Blanc. Tip: is er witloftaart over? Serveer het de volgende dag als koud lunchgerecht.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap