Witloftaart met ui en brie (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 250 gram witlof

Zelf toevoegen
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 2 rode uien
  • 150 gram roombrie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels oregano


Witloftaart met ui en brie (basis) van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Leg op een bakplaat een vel bakpapier en leg daarop de 4 plakken bladerdeeg. Laat deze ontdooien. Prik na het ontdooien gaatjes in het deeg en bak het bladerdeeg gedurende 10 minuten. Schil de uien en snijd deze in halve ringen. Verwijder het kontje van de witlof, snijd ze in de lengte door, verwijder de harde kern en snijd de bladeren in dunne repen. Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en fruit hierin de uien. Voeg na ongeveer 10 minuten de witlofrepen toe en bak deze 5 minuten mee. Bestrooi het mengsel met zout en peper. Schep het mengsel op de voorgegaarde bladerdeegvellen. Verdeel de brie en de oregano erover heen en zet de bakplaat nog eens 10 minuten terug in de oven. Hou tijdens het bakken in de gaten dat de witlof niet te hard gaat en zet eventueel de oven iets in temperatuur terug om verbranden te voorkomen. Eet smakelijk! TiP: verdubbel de hoeveelheden en maak er een heerlijke pizza van op een verse pizzabodem.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap