Witte kool soep met crunchy spekjes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 500 gram witte kool

Zelf toevoegen
  • 2 uien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 125 ml ongeklopte, ongezoete slagroom
  • 1 eetlepel gladde mosterd
  • 100 gram magere spekjes


Witte kool soep met crunchy spekjes van

Verhit de olijfolie in een soeppan. Pel en snipper de ui en fruit deze in de olie. Pers het teentjes knoflook en voeg dit toe aan de ui. Snijd de witte kool in reepjes en bak de kool 2 minuten mee. Voeg de kippenbouillon en de mosterd toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de ongeklopte slagroom toe en kook de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de spekjes knapperig. Zet het vuur onder de soep laag en pureer de soep tot een glad geheel. Schep de soep in een soepkom en verdeel de spekjes over de kommen. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap