Witte vis met puree van schorseneer

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 450 gram schorseneer
  • 150 gram aardappel
  • Halve prei

Zelf toevoegen
  • 2 pangasuisfilet
  • 1 tl nootmuskaat
  • 250 gram volle yoghurt
  • Verse dille
  • 1 citroen
  • 50 gram boter
  • olijfolie
  • peper en zout


Witte vis met puree van schorseneer van

Schil de schorseneren en aardappel. Zet een pan met water op het vuur en kook de aardappelen hierin voor ongeveer 20 minuten. Voeg na 10 minuten de schorseneren toe. Bak de pangasuisfilet in een koekenpan met olijfolie aan beide kanten goudgeel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd een halve prei fijn. Maak een sausje van yoghurt, dille, de sap van 1 citroen, fijngesneden prei, peper en zout. Giet de aardappelen en schorseneren af en stamp ze samen tot een puree. Voeg nootmuskaat en boter toe en serveer de smeuige puree met de gebakken vis en het yoghurt sausje.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2020 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap