Wortel-sinaasappelsalade (basis)

Bijgerecht voor 2 personen, 15 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 250 gram winterpeen

Zelf toevoegen
  • 1 eetlepels citroensap
  • 1 grote sinaasappel
  • 25 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • ┬Ż theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie


Wortel-sinaasappelsalade (basis) van

Schrap de winterpeen schoon en rasp de winterpeen boven een serveerschaal. Schil de sinaasappels (dik), vang het sap op en snijd het vruchtvlees in partjes. Meng in een aparte kom de olijfolie met de suiker, het citroensap en het opgevangen sinaasappelsap. Meng de sinaasappelpartjes met de geraspte winterpeen, schep de rozijnen er doorheen en meng het kaneel er doorheen. Schenk voor het serveren de vinaigrette van olijfolie, suiker, citroen- en sinaasappelsap over het wortel mengsel. Maak het geheel af met de geroosterde pijnboompitten. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap