Wortel-spinaziemuffins

Lunchgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram wortel
  • 45 gram pompoenpitten (je kunt ze zelf roosteren)

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • 250 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 60 gram maïskorrels
  • 250 ml magere yoghurt


Wortel-spinaziemuffins van

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinvorm met 12 holtes in met olijfolie. Pel en snipper de ui. Verhit een koekenpan met olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg als de ui glazig ziet, het komijnpoeder toe en bak dit 1 minuut mee. Was de spinazie en voeg dit toe aan de ui. Laat de spinazie slinken. Haal de pan van het vuur en zet het opzij. Schrap de wortel schoon en rasp het grof. Doe de bloem met het bakpoeder, het zout in een grote kom. Klop de eieren en de yoghurt los in een andere kom. Meng dit met het spinaziemengsel, de wortelrasp, maïskorrels en de pompoenpitten door het bloemmengsel. Verdeel het beslag over de muffinvormen en bak de muffins in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar. Laat ze afkoelen voor het serveren. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap