Wortelmuffins

Lunchgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 grote wortelen

Zelf toevoegen
  • 120 gram Goudse kaas
  • 3 eieren
  • 1 kopje yoghurt
  • 120 gram bloem + om de vorm te bestuiven
  • 20 gram boter om in te vetten
  • ½ zakje bakpoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel komijnzaad
  • Zout en peper


Wortelmuffins van

Verwarm de oven voor op 180°C. Schrap de wortels schoon en rasp ze met een fijne rasp. Klop de eieren los en meng de yoghurt er door heen. Voeg de geraspte wortels en het komijnpoeder toe. Zeef de bloem met het bakpoeder en meng het goed met het wortel-yoghurtmengsel. Breng het mengsel op smaak met wat zout en peper. Snijd de Goudse kaas in kleine blokjes (of rasp het grof). Vet het muffinbakblik in met de boter en bestuif het met wat bloem. Vul de muffinvormpjes voor maximaal 2/3. Strooi het komijnzaad over de vormpjes en bak de wortelmuffins in 25 minuten gaar. Haal het bakblik uit de oven en laat de wortelmuffins een paar minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap