Wortelpeterseliesoep

Lunchgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 200 gram wortelpeterselie

Zelf toevoegen
  • ½ eetlepel boter
  • 1 ui
  • 5 dl water
  • 2 dl melk
  • Een snufje nootmuskaat
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • ½ bosje bladpeterselie


Wortelpeterseliesoep van

Schil de wortelpeterselie en snijd er blokjes van. Pel de ui en snipper deze. Zet een kookpan op het vuur, smelt hierin de boter en fruit vervolgens de ui. Als de ui glazig ziet, schenk dan het water en de melk er bij. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot dat de groente zacht is. Dit is ongeveer 15 minuten. Zet het vuur dan laag en pureer met een staafmixer de soep tot de gewenste gladheid. Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe. Hak de bladpeterselie fijn en garneer de soep voor het serveren met de peterselie. Serveer de soep met het brood uit de Streekmolenkrat. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap