Wortelsoep (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 500 gram winterpeen
  • 1 witte ui

Zelf toevoegen
  • 2 tomatenbouillonblokjes
  • 1 eetlepel notenolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel honing
  • 10 gram verse koriander
  • 150 gram roomkaas
  • Zeezout en peper


Wortelsoep (culinair) van

Verwijder de steeltjes van de koriander, hak de bladeren fijn en bewaar de steeltjes. Meng het blad door de roomkaas en zet het aan de kant. Schrap de peen schoon, snijd het in plakjes en kook het in 5 dl water in 25 minuten gaar. Schil de ui en snipper deze. Verhit de notenolie en bak hierin de gesnipperde ui en de steeltjes van de koriander. Voeg de kerriepoeder toe en bak dit gedurende 1 minuut mee. Voeg ┬╝ liter gekookt water toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de bouillonblokjes en de honing toe en breng de soep al roerend aan de kook. Pureer de soep tot een gladde, gebonden massa. Warm de soep op en breng het op smaak met zout en peper. Schep de soep in een bord of kom, schep met een meloenboor bolletjes uit de korianderroomkaas en leg deze op de soep. Serveer de soep direct. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap