Wortelsoep met karwijboter (culinair)

Voorgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 grote winterpenen
  • Brood uit de streekkrat

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel karwijzaad
  • 125 gram zachte boter


Wortelsoep met karwijboter (culinair) van

Verwarm een koekenpan zonder vet en rooster hierin het karwijzaad tot het een beetje bruin wordt. Haal het karwijzaad van het vuur, laat het afkoelen en maal het vervolgens met een vijzel fijn. Meng het karwijzaad met de boter en meng het tot een glad mengsel. Leg het mengsel op een vel aluminiumfolie en rol deze op. Leg het vervolgens 25 minuten in de koelkast om op te stijven. Schil de ui en snipper deze fijn. Schrap de winterpeen schoon en snijd het in blokjes. Zet een soeppan op het vuur met daarin een liter groentebouillon, het sinaasappelsap, de gesnipperde ui, het geperste teentje knoflook en de blokjes winterpeen en laat het op een laag vuur gedurende 25 minuten, met het deksel op de pan, koken. Pureer met een staafmixer de groenten in de bouillon tot een gladde soep. Schep de soep in een kom. Snijd van de karwijboter twee plakjes boter af en leg deze op de soep. Serveer de soep direct met een verse plak brood of roggebrood. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap