Zalmfilet met wilde biet en zelfgemaakte tzatziki

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 gram aardappelen
  • 300 gram wilde bieten
  • 200 gram volle yoghurt
  • Halve courgette

Zelf toevoegen
  • 2 stuks zalmfilet
  • 2 knoflooktenen
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Kappertjes
  • Verse dille
  • 4 plakjes citroen


Zalmfilet met wilde biet en zelfgemaakte tzatziki van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd ze in partjes. Verdeel de partjes over een ovenplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Schil de wilde bieten en snijd deze ook in partjes. Besprenkel wat balsamicoazijn over de bieten, meng het goed door elkaar en leg ze ook op de ovenplaat. Doe de plaat in de voorverwarmde oven en bak de aardappel partjes en bieten ongeveer 30-35 minuten. Snijd ondertussen 4 plakjes van de citroen en leg er 2 op elke zalmfilet. Doe ook wat zout en peper over de zalmfilets en laat ze 20 minuten meebakken in de oven. Maak ondertussen de tzatziki van 200 gram volle yoghurt, geraspte courgette, 2 uitgeperste knoflooktenen en peper en zout in een kom. Serveer alles op een bord en strooi er wat kappertjes en verse dille over heen als garnering. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap