Zelfgemaakte gnocchi

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram aardappelen
  • 50 gram tarwemeel

Zelf toevoegen
  • 50 gram kaas
  • 1 tl zout
  • 1 ei


Zelfgemaakte gnocchi van

Schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Laat de aardappelen gaarkoken, dit kan zo’n 15 minuten duren. Pureer de aardappels vervolgens tot een gladde massa. Rasp de kaas. Meng het meel, kaas, en het zout door de aardappelpuree. Bestuif de werkplek vervolgens met wat van het meel. Leg hierop het mengsel en kneed het een aantal minuten goed door tot een samenhangend geheel. Maak nu rolletjes van 1.5 cm dik. Snijd er stukjes af van 2 cm. Pak een vork, en rol het stukje deeg over de bovenkant van de vork, zodat er streepjes in komen. Kook nu de gnocchi in een pan met water, zodra de balletjes boven drijven is het gaar. Serveer in een lekker sausje, eetsmakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap